Jednoduché a snadno udržovatelné drobnosti pro potěšení

Kuchyňský prostor je v domácnosti, kde se stravuje více lidí, většinou využitý na maximum a pro ženskou potřebu zdobení v něm máme omezené možnosti. Navíc musíme počítat s tím, že potřebujeme v této místnosti udržet co největší čistotu a volný prostor, takže všechny naše pečlivě vybrané  dekorace do kuchyně https://www.skvelydomov.cz/kuchyne/  nesmí překážet, musí být snadno čistitelné a lehce přístupné.keramický porcelán.jpg
Nechceme vytvořit iluzi jarmarku, tak musíme dekorace sladit se zařízením kuchyně. Pokud máme v místnosti převahu dřeva, jídelní set je dřevěný a stejně i kuchyňská linka, můžeme sáhnout po přírodním m vzhledu a doplnit třeba prostor nad kuchyňskou linkou dekoracemi z proutí a sušených květin, které ovšem musíme občas měnit, protože přece jen působení par uvolňujících se z vaření jim neprospívá. Zafungovat můžou i umělé plazivé květiny, které se dají jednoduše umýt. Na poličku či nevyužitou odkládací plochu můžeme dát pár retro kuchyňských potřeb, které máme třeba od babičky, nebo hrníčky, co mají svou historii. Praktická dekorace je i nástěnný kalendář, který může posloužit k podstatným poznámkám celé rodiny. Jeho výhoda je v tom, že se často otáčí listy, takže je stále čistý. To obraz je lepší dát pod sklo, aby se snadno čistil.
Pokud je kuchyň moderního vzhledu s mnoha prosklenými prvky, dekorujeme ji spíše jemnými věcmi. Můžeme využít třeba výrobky z barevného skla nebo dekorace kde se kombinuje sklo a kov.dózy s bylinkami.jpg
V době svátků můžeme prostor kuchyně rozzářit i tematickými utěrkami, chňapkami, ubrusem s motivy (vánočními, velikonočními), zástěrkou nebo prostíráním. Pokud máme v kuchyni prostorný stůl, můžeme ho o svátcích vyzdobit a doprostřed postavit třeba svícen, nebo věneček se svíčkou, při očekávané návštěvě se hodí i váza s čerstvými květinami nebo dekorované talířky a misky s malým občerstvením (mandle, oříšky), které hosté při letmé kontrole kuchyně určitě ocení.
Dekorovat kuchyň můžete i stylovou soupravou na koření používané při vaření, nebo přenosnou sadou se solí a pepřem.